Cvrčak igraonica i rođendaonica

Putem mjera samozapošljavanja od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te dodjelom potpore male vrijednosti za samozapošljavanje iz projekta „Korak bliže zaposlenju“ koji provodi Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko–bilogorske županije te uz potporu Grada Čazme koji je za prvu godinu poslovanja osigurao korištenje prostora bez naknade i bez režijskih troškova što je u skladu s ciljevima “Lokalnog programa za mlade Grada Čazme 2018. – 2022.”., igraonicu je otvorila Čazmanka Dora Popilovski:

– Kako na tržištu nema posla u mojoj struci, a ekonomistica sam po zanimanju u čemu se nisam pronašla, već više u radu s djecom, a kako ovakvih sadržaja nedostaje u Čazmi, odlučila sam krenuti u ovaj posao. Dobre su reakcije i kako je krenulo mislim da će biti sve dobro – rekla je Dora Popilovski, izvanredna studentica ranog predškolskog odgoja i obrazovanja.

Igraonica će nuditi didaktičke igre za djecu, kreativne radionice, djeca neće biti prepuštena sama sebi nego cijelo vrijeme imaju zanimacije i aktivnosti koje će se provoditi svaki dan, dok će rođendaonice biti većinom vikendom.

Igraonica se nalazi u prostorijama DVD-a Čazma za što su i čazmanski DVD-ovci dali nesebičnu podršku.